miercuri, 20 iulie 2011

Unde la soare e frig

In plin sezon estival va propun spre delectare vizionarea filmului "Unde la soare e frig" (1991) in care joaca doi dintre actorii mei de suflet - Oana Pellea si Gheorghe Visu.

Pentru a intra mai usor in actiunea filmului va redau o scurta descriere, facand precizarea ca productia se cere descoperita in toata splendoarea ei si filtrata prin toate simturile.

La sfârşit de sezon, undeva în Dobrogea, pe malul mării, la 32 de Km faţă de Constanţa, un grup de turişti î-şi strâng corturile pregătindu-se de întoarcere acasă când, relaţia unei perechi se destramă după o mică dispută, în care una din fete (Oana Pelea) î-şi parăseşte iubitul, fugind să se reculeagă după care, alege să plece la Constanţa cu o maşină de ocazie a unui localnic bătrân. La un popas al şoferului, ea caută să-şi potoleasca setea de apă, pierzând contactul cu indiferentul şofer grăbit şi rămănând izolată în acea zonă. Curiozitatea ei sofisticată, o găseşte în turnul farului de pe malul Mării Negre, făcând cunoştinţă şi cu singurul paznic (Gheorghe Visu) al acestuia. În aşteptarea unui mijloc de locomoţie, fata este găzduită şi primenită de acest baiat, în primă fază fără vreun interes meschin. Această aşteptare se transformă într-o mini-vacanţă iar escapadele din turnul farului şi plimbarea de pe un vas eşuat de multa vreme, va trezi în cei doi, noi valenţe interioare şi sentimente de dragoste reciprocă. În plimbarea de la Constanţa a celor doi, în vederea clarificării situaţiei cu fostul ei iubit, el asistă neputincios la noile schimbări ce au loc în viaţa lui şi de care se bucură în felul lui.

Vizionare placuta!

Unde la soare e frig (1991)
Regia: Bogdan Dumitrescu

Lui Amza




2


3


4


5


6


7


8


9

Un comentariu:

Ti s-a pus pata si vrei sa comentezi?!
Scrie! ;))